ALMÁS MORZSA

Hozzávalók:

✓ 1 db alma ✓ ¼ vanília ✓ 1 teáskanál fahéj ✓ 30 g teljes kiőrlésű zabliszt ✓ folyékony édesítőszer ✓ 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

✓ A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. ✓ A vanília belső részét kikaparjuk, összekeverjük az almával és a fahéj felével. ✓ Hozzákeverjük az olajat egy serpenyőben és felmelegítjük. ✓ Hozzáadjuk a maradék fahéjat, egy kis édesítőszert, fél evőkanál vizet és összekeverjük. ✓ Ráöntjük a zablisztre, és morzsás állagúra gyúrjuk. Kevés vizet hozzáadunk, ha szükséges. ✓ Egy sütőedényt kikenünk olívaolajjal. Szétterítjük benne az almakeveréket, majd a morzsát. 20 perc alatt sütőben készre sütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük