TÖLTÖTT SÜTŐTÖK

Hozzávalók:

✓ 1 sütőtök ✓ 2 gerezd fokhagyma ✓ 200 g gombakeverék ✓ 1 evőkanál kakukkfű, 2 evőkanál olívaolaj, ¼ teáskanál szegfűszeg, ¼ teáskanál szerecsendió ✓pár csepp citromlé és reszelt citromhéj✓ 200 g friss spenót ✓ 200 g friss spenót✓ 2 cm friss gyömbér ✓ 2 cm friss gyömbér ✓ 1 tasak PRODIMED krumplipüré vagy röszti

Elkészítés:

✓ Levágjuk a sütőtök tetejét, alját, és kanállal eltávolítjuk a magokat. Kikaparjuk a tök belsejét úgy,hogy mindenhol 1 cm vastag maradjon. Feldaraboljuk a kikapart belső részt, majd sós vízben 6 percig főzzük. ✓ Közben apróra vágjuk a fokhagymát és a gombát. 2 evőkanál olajat melegítünk egy serpenyőben, a gombát, a kakukkfüvet és a fokhagymát 5 percig közepes lángon forgatjuk benne. ✓ Hozzáadjuk a spenótot a gombakeverékhez. Hagyjuk, hogy a spenót megfonnyadjon. Ízesítjük sóval és borssal, meglocsoljuk citromlével. ✓ A reszelt gyömbért összekeverjük a szegfűszeggel, szerecsendióval, a tökpéppel és citromhéjjal, amíg sima nem lesz. Fűszerezzük borssal és sóval. ✓ Az üreges tökbe rétegezzük először a gomba-spenót keveréket, majd egy réteg tökpürét, amíg a tök meg nem telik. ✓ 15 percig 180 fokos sütőben megsütjük, majd hagyjuk kihűlni mielőtt felvágjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük